I har lige fået en baby


A.  Kontakt præsten så hurtigt som muligt. Hvis barnet ikke er rask, bør præsten informeres om dette også. Hvis prognosen for barnet er dårlig, kan  barnet blive døbt på hospitalet. I en ekstrem nødsituation kan barnet blive døbt af en af sine forældre. Præsten bør konsultere i sådan en situation, hvis det overhovedet er muligt. Hvis det er kendt, at barnet vil blive født med dårligt helbred, kan der planlægges efter den slags ting (dåb på hospitalet, etc.)

B.  Hvornår skal barnet døbes? Bestemt ikke sener end den 40. dag efter fødslen. Moderen kommer til kirken for første gang efter fødslen på den 40. dag, og bønner vil bliver læst specielt til hende på denne dag. Hvis det er muligt, under forudsætning af et godt helbred for barnet, vil det være ideelt for dåben at være omkring dette tidspunkt.

C.  Valget af faddere er meget vigtigt. Faddere bør vælges med dette for øje: At ved alt for tidlige død af forældrene vil en af faddere ville opdrage barnet. Desuden bør faddere deltage i den åndelige opdragelse af barnet ved at sørge for, at forældrene bringer barnet til kirken regelmæssigt. Nogen kan være din gode ven, men samtidig ikke være en god fadder. De Faddere bør være af et opretstående moralsk karakter, regelmæssige kirkegængere, og ikke leve i strid med Kirkens kanoner. Den fadder skal være en ortodoks kristen. En fadder af samme køn som barnet er obligatorisk, en anden (af det modsatte køn) er valgfrit. De to Faddere kan ikke gift med hinanden på tidspunktet for dåben eller i fremtiden, som det åndelige bånd af fadder af barnet, som bliver døbt, tilsidesætter eventuelle bånd mellem de to faddere.