Kursk-Rodens ikon af Gudsmoder, Beskytterinde af den russiske diaspora


Den 8. september 1295 på dagen for Fødselen  af den alhellige Guds Moder,  var en lille gruppe af jægere fra Rylsk kom på jagt  ved Tuskora floden, 27 Verst fra Kursk. En af jægerne , en hæderlig og gudfrygtig mand, der søgte  bytte i skoven, fandt et lille ikon liggende med forsiden nedad på roden af et træ. Han havde knap nok løftede den for at undersøge den før at der flød et kildevæld med frisk vand, hvorfra ikonen havde ligget. Ikonen viste sig at være af den type, der henvises til som "Tegn" af Guds Moder. Den jæger, der fandt ikonet vidste, at dette ikke var en almindelig tilstedeværelse. Han kaldte sine jagt kammerater, og sammen byggede de et  lille kapel af  træ  , hvori de er placeret dette ikon. Beboerne i Rylsk, hørte om den nyligt  fundet ikon af  Guds Moder, og  begyndte at besøge  kapellet  for bed ved den.  Mange mirakler begyndte at vise sig  fra den.

I 1385 blev Kursk-regionen igen overløbet af tatarerne. De forsøgte at brænde ned kapellet, og dets ikon. Men træbygningen og  ikon ville ikke brænde. Den præst, der levede ved  kapellet, Fader. Bogolep, forklarede dem, at grunden til dette mirakel var selve ikonen. De opbragte tatarer kløvet  Ikon i halve og smed stumperne i forskellige retninger, så brændte kapellet.

De til fange tog præsten og blev tvunget til at tjene Tatar flokke. Nogen tid senere blev han løskøbte af en udsendinge fra den moskovitiske storhertug, der var på vej til Den Gyldne Horde, og han vendte tilbage til det sted, hvor kapellet havde stået. Efter lang tids søgen, mens bede og faste, fandt han begge halvdele af den hellige ikon, placerede dem ved siden af hinanden, og de voksede sammen problemfrit, fremviser kun noget "som dug".
I 1676  rejste den hellige ikon til Don floden  for at velsigne Don kosakiske  tropper. I 1684 sendte zarerne Ivan og Petr Alekseevich en kopi af denne ikon, med den ordrer  at den skulle ledsage  ortodokse  tropper i kamp.  I 1687 blev den hellige ikon blev sendt til "den store hær." I 1689 blev der lavet kopier af den hellige ikon til hærene  i Krim felttoget. I 1812 blev  en kopi af den hellige ikon blev sendt til Prins Kutuzov og kæmpende tropper. Før denne ikon  bad St. Seraphim af Sarov og blev helbredt.

Natten mellem 7-8 marts 1898 forsøgte konspiratoriske revolutionære -ateister at sprænge den undergørende Ikon med en infernalsk bombe, men Herren Jesus Kristus herliggjort sin Mest Pure Moder endnu mere, for til trods for den frygtindgydende ødelæggelse i katedral omkring ikonen forblev den

Den 12. april 1918 blev det hellige ikon stjålet fra katedralen i klosteret ”Tegnet af Guds Moder” og frarøvet  sin udsmykning, men den 2. maj blev ikonen fundet og tilbage leveret til sin plads.

Endelig i 1919, ledsagende af  biskop Feofan af  Kursk og Oboyan 'og nogle munke fra Tegnet af Guds Moders  kloster, krydsede den hellige ikon grænsen til Serbien.
I 1920, på foranledning af General Wrangel, besøgte den hellige ikon igen Rusland på Krim og forblev der indtil den endelige evakuering af den russiske hær i de første dage af november, 1920. Den hellige ikon kom  tilbage til Serbien, hvor den forblev indtil 1944 , hvor den sammen med bispesynode, tog til  udlandet, til München (Bayern) med Metropolitan Anastassy. I 1951 flyttede Metropolitan Anastassy fra München til Amerika. Siden 1957 har den hellige ikon haft til huse i hovedkirken  for bispesynoden i New York. Den Hellige Ikon  rejser  regelmæssigt mellem  alle stifter i den russiske diaspora.